knjizara.com
Ulica Šarlot

Deni Volas (autor)

Ulica Šarlot
rasprodato

Sve je počelo zbog devojke. (Naravno, sve je uvek zbog devojke.)
Stajao sam na uglu Ulice Šarlot kada se to dogodilo. Neka devojka se mučila da otvori vrata taksija držeći gomilu paketa. Ne znam zašto, ali prišao sam joj i pitao je mogu li joj pomoći. Taj neverovatan osmeh... Odjednom sam osetio nalet samopouzdanja i odlučnosti, kao da sam majstor koji zna tačno koju vrstu eksera da upotrebi, i već joj pridržavam torbe, i ona mi kaže hvala, i onda... to je bilo to. Izgledalo je kao početak. Ali taksista je bio nestrpljiv, a mi smo, pretpostavljam bili suviše britanski uštogljeni da bismo jedno drugom rekli nešto više... i tako se to desilo, hvala, i još jedan osmeh. Zatvorila je vrata

, a ja sam gledao kako taksi odlazi dok je moja nada visila i kloparala po putu za njim. A onda sam spustio pogled. Nešto mi je bilo u rukama. Mala plastična kutija. Pročitao sam reči na njoj: foto-aparat za jednokratnu upotrebu, 35mm.
Džejson, bivši nastavnik, bivši momak, povremeno pisac i heroj protiv svoje volje ima dilemu. Da li treba da pokuša da pronađe devojku svog života? Šta ako je baš ta devojka ona prava? Da bi je pronašao mora da se posluži jedinim tragom koji ima, mora razviti film i izraditi njene fotografije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 435 str.; 978-86-521-0990-6;