knjizara.com
Ugovor sa Bogom

Huan Gomes-Hurado (autor)

Ugovor sa Bogom
rasprodato

Godine 1943. lekar nacista uzima od jednog jevrejskog bračnog para staru porodičnu relikviju. Šest decenija kasnije pred vratima ozloglašenog nacističkog sadiste pojavljuje se zagonetni sveštenik. Dolazi da povrati relikviju i razotkrije njenu tajnu.

    Istovremeno, anonimni multimilijarder finansira arheološku ekspediciju „Mojsije“. Timu koji predvode jevrejski arheolozi pridružuje se Andrea Otero, hrabra novinarka, ubeđena da će dobiti ekskluzivnu priču o iskopavanju izgubljenog Zavetnog kovčega. Andrea ubrzo otkriva da se među članovima ekspedicije nalaze pripadnici raznih tajnih službi. Ona je prinuđena da s

e bori za život, a pomoć nalazi u osobama od kojih se to najmanje očekuje.

    Od vremena četrdesetih godina prošlog veka u Beču i Njujorku do današnjih špijunskih službi u Vašingtonu i tajne ekspedicije u pustinji Jordana, Hurado nas vodi nemilosrdnim pripovedačkim ritmom kroz roman prepun iznenađenja, akcije, opasnosti i misterije.

    Nakon njegovog spektakularnog debija romanom Božji špijun, objavljenim u preko 40 zemalja i sa više od pola miliona prodatih primeraka, Gomes-Hurado svojim drugim romanom potvrđuje da je jedan od najboljih predstavnika savremene španske proze.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 417 str.; 978-86-521-0110-8;