knjizara.com
Ubistva s monogramom
novi slučaj Herkula Poaroa

Sofi Hana (autor)

Ubistva s monogramom
rasprodato

Otkako je 1920. godine objavljena njena prva knjiga, Agata Kristi je napisala trideset tri romana, dva pozorišna komada i više od pedeset priča u kojima glavnu ulogu igra Herkul Poaro. Sada su prvi put staratelji njenog legata dozvolili da se pojavi novi roman u kome nastupa Agatin najdraži junak.
Poaroovu mirnu večeru u jednom londonskom kafeu prekida mlada žena koja mu poverava da će uskoro biti ubijena. Vrlo uplašena ipak moli Poaroa da ubicu ne traži i ne privodi zakonskoj kazni – jer pravda će biti ispunjena kada ona bude bila mrtva.
Nešto k

asnije te iste večeri Poaro saznaje da je u otmenom londonskom hotelu ubijeno troje gostiju, a svakome od njih u usta je stavljeno po jedno dugme za manžetnu. Da li je moguće da su ova ubistva nekako povezana s uplašenom ženom? Dok se Poaro trudi da sastavi neobične komadiće slagalice, ubica priprema hotelsku sobu i za četvrtu žrtvu...
Vođen rukom Sofi Hane, autorke svetskih bestselera, Poaro zaranja u tajanstveni događaj u Londonu dvadesetih godina. Đavolski pametno smišljenu zagonetku ne bi mogao da razreši niko osim darovitog belgijskog detektiva i njegovih nenadmašnih malih sivih ćelija.
„Pred Sofi Hanom našao se ogroman izazov da oživi opšteomiljenog Poaroa i ona je na taj izazov odgovorila s mnogo srca i nemalom količinom sivih ćelijica. Dok sam čitala Ubistva s monogramom osećala sam se kao da se vraćam u najdražu sobu davno izgubljenog doma.“ Džilijen Flin

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kriminalistički
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 340 str.; 978-86-521-1648-5;