knjizara.com
Ubica Andeš i njegovi prijatelji (i poneki neprijatelj)

Junas Junason (autor)

Ubica Andeš i njegovi prijatelji (i poneki neprijatelj)
rasprodato

Još jedna urnebesna priča autora hita Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao
Juan Andešon, poznatiji kao Ubica Andeš, bio je bezmalo redovan gost u neobičnom pansionu Jezerski vrt. Ne baš vešt na rečima, rano je shvatio da može da istera svoje ako nasrne na svakog ko mu protivreči, ili bar odglumi da će to uraditi, i time za kratko vreme prokrčio sebi put u loše društvo.

Igrom slučaja, put tog „nežnog“ siledžije ukrstiće se s putem Pera Pešona, recepcionera u pansionu Jezerski vrt, sina ogorčenog ljubitelja kapljice i radnice parking-servisa koja je sanjala da bude nastavnica jezika. Tom neobičnom dvojcu prid

ružiće se i Juana Ćelander, koja je po očevoj želji rukopoložena kao sveštenica u Švedskoj crkvi, ali malo kasnije – po sopstvenim zaslugama – raščinjena.

Rešeni da uzmu od života ono što im „pripada“, njih troje će sklopiti čudan ortakluk i razviti posao nudeći usluge gradskim kriminalcima i svima koji žele nekog da uklone, polome mu kosti, ili ga malo prevaspitaju. Iako posao cveta, Ubica Andeš neočekivano je „našao Boga“, – doživeo je korenit duhovni preobražaj i odlučio da se vrati na pravi put.

Ali poznato je da nevolja nikad ne dolazi sama: I ne sanjajući da bi Ubica Andeš mogao da im okrene leđa, Per Pešon i Juana Ćelander unapred su naplatili neke usluge, navukavši tako sebi na vrat opasne pripadnike švedskog podzemlja...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 289 str.; 978-86-505-2718-4;