knjizara.com
U inat kiši

Aleksandar Mekol Smit (autor)

U inat kiši
rasprodato

Nežan i mudar, intenzivno misaon i u svakom trenutku zabavan, U inat kiši kiši je pun pogodak, prožet saosećanjem i nenametljivom inteligencijom koji su dela Aleksandra Mekol-Smita učinili tako voljenim i nezamenljivim širom sveta.

Ključ zadovoljstva u škotskoj klimi jeste u tome da se uživa i u kiši – baš kao što, u životu, ključ sreće leži u tome da izvučemo najbolje iz onoga što imamo. Međutim, Izabel Dalhusi – bogata, privlačna, dobrodušna i sama – ne izvlači najbolje iz onoga što ima, po mišljenju njene domaćice Grejs, koja nema dlake na jeziku. U Izabelinom životu ima previše razmišljanja, a premalo akcije.
Izabel Dalhusi odlično se razu

me u intimne moralne probleme; uređuje filozofski časopis i mnogo vremena provodi razmišljajući kako da ulepša život ljudima iz svoje okoline. Tu su Grejs, čiju budućnost mora da obezbedi; Izabelina bratanica Ket, koja opet ima novog momka, ovog puta sumnjivog radoholičara i maminog sina; i čak i američki par na odmoru u Edinburgu – milioner Tom i Endži, njegova mlada i lepa verenica sklona spletkama.
A tu je i Džejmi, Ketin bivši dečko, zgodan i talentovan muzičar četrnaest godina mlađi od Izabel, u koga se ona polako i beznadežno zaljubljuje.


Mekol-Smit piše s predivnom vedrinom, ali iza njegove vrhunske konstrukcije krije se istinska životna stvarnost.
Daily Telegraph

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2. izdanje, 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 247 str.; 978-86-7963-327-9;