knjizara.com
U društvu kurtizane

Sara Dunant (autor)

U društvu kurtizane
rasprodato

„Moja gospa Fjameta Bjankini čupala je obrve i grickala usne ne bi li se zarumenele kada se dogodilo nezamislivo. Vojska cara Svetog rimskog carstva napravila je rupu u zidu božjeg večnog grada kroz koju je navalila bujica poluizgladnelih, polusumanutih vojnika koji su na umu imali samo pljačku i uništavanje.”

Dok papski grad kog su opustošili opsadnici i protestantski jeretici bukti, dvoje prepredenjaka, Fjameta Bjankini, čuvena gradska kurtizana i njen pratilac, kepec Bučino Teodoldi, planiraju budićnost na zgarištu voljenog grada.

Njihov zlatni krčag je blistava Venecija u kojoj nepobedivi partneri, kreću u pohod na bogatstvo. Bučino oštrog u

ma, hitrog oka i itrovnog jezika i Fjameta, božanske lepote i đavolskog karaktera, odmalena naučena da zavede, zabavi i zadovolji muškarca koji to može da plati. Venecija je, međutim, puna iskušenja: od Turčina u potrazi za novim mladim ljubavnicama za svog sultana, do ustreptale strasti mladog Fjametinog ljubavnika koji želi mnogo više od burnih noći.

Najveći izazov zlatne Venecije je tajanstvena slepa devojka koja će razorno uticati na njihove živote.

Ponegde duhovita, a ponegde tužna, ovo je priča o čežnji, prevarama, grehovima i odanosti, o svemu što muškarci i žena izazivaju jedno u drugom, često s nesagledivim posledicama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; latinica; 21 cm; 393 str.; 978-86-7436-798-8;