knjizara.com
Trojansko sestrinstvo

En Fortije (autor)

Trojansko sestrinstvo
rasprodato

„Blistavo, plameno, veličanstveno ostvarenje. Izatkano od misterije i junaštva, osvaja maštu i srce.“ Elle
Dajana Morgan predaje na Oksfordu i stručnjak je za klasične jezike i grčku mitologiju. Njena opsednutost Amazonkama rodila se još u detinjstvu, kada je njena ekscentrična baba tvrdila da je i sama Amazonka – pre nego što će nestati bez traga. Dajanine kolege vrte glavom na tu njenu opsednutost. Ali izvesna misteriozna i novcem dobro potkovana fondacija upućuje Dajani ponudu koju ona prosto ne može odbiti.
Stigavši u Sev

ernu Afriku, Dajana je prinuđena da sarađuje s Nikom Baranom, tajanstvenim vodičem sa Bliskog istoka: njen posao je da dešifruje neobičan natpis na zidu nedavno otkopanog hrama. Tamo otkriva ime prve amazonske kraljice Mirine, koja je prešla Sredozemno more u junačkom pokušaju da oslobodi otete sestre iz ruku grčkih pirata, ali biva upletena u najslavniji sukob starog sveta – Trojanski rat. Rukovodeći se natpisom kao putokazom, Dajana i Nik daju se u potragu za basnoslovnim blagom koje su Mirina i njene sestre Amazonke navodno spasle iz zaraćene Troje. Dajana ne zna kakve je prirode to blago, ali zato zna da je neko prati kao senka i da Nik ima neke zloslutne planove. Dok je opasnost vreba na svakom koraku, ne znajući kome da veruje Dajana se otiskuje na hrabar i opasan put do istine, koji će zauvek promeniti njen svet.
Krećući se od Engleske do Severne Afrike, od Grčke do ruševina drevne Troje, između prošlosti i sadašnjosti, Trojansko sestrinstvo opisuje strasnu pustolovinu dve žene na dva naporedna putovanja, razdvojena milenijumima, ali sa istim ciljem: da sačuvaju zaveštanje Amazonki kako ne bi zauvek nestalo sa lica zemlje.

„Magična i zavodljiva, knjiga Trojansko sestrinstvo stapa prošlost i sadašnjost i oživljava mit o Amazonkama starog veka. U zamahu od alžirske pustinje pa do ruševina Troje i dalekih, ledenih krajeva Finske, priča En Fortije o mladoj oksfordskoj naučnici koja kreće na tajanstven zadatak majstorski je spoj napetog avanturističkog romana i velelepnog epa.“ Kim Fej, književnica

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 646 str.; 978-86-521-1778-9;