knjizara.com
Tihana iz Erga

Predrag Urošević (autor)

Tihana iz Erga
rasprodato

Prvi put objavljen 1984. u čuvenoj ediciji Plava ptica, naučnofantastični roman Tihana iz Erga priča je o novom i našoj civilizaciji nepoznatom svetu – planeti naseljenoj neobičnim bićima koja obožavaju prirodu i u potpunosti žive u skladu s njom.
Za razliku od zemljana koji su u trci za znanjem i napretkom svoju planetu zagadili do te mera da su je pretvorili u pustaru na kojoj više nema istinskog života, u prostranstvima svemira, u čudesnoj oazi zelenila – Elnatu, sve je i dalje u saglasju s prirodom, iskonsko i netaknuto. Stanovnici ove

planete su veoma hrabar, pravdoljubiv i častan narod, koji poštuje Elnu Stvoriteljku kao vrhovno božanstvo, veruje u svoje Stare zakone i živi od nata, posebnog nektara koji stvaraju tamane, sve dok spasavajući Elnat ne otkriju strašnu istinu da su se na njega ustremili baš oni koji su uništili sve čega su se dotakli.
Pođimo zajedno u avanturu i saznajmo šta će se dogoditi sa tim čudesnim svetom kad u njega dospeju ljudi i kad jedan drugačiji zemljanin sretne hrabru glasnicu iz Erga!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 346 str.; 978-86-505-1538-9;