knjizara.com
Tamna reka

Džon Dvanaest Jastrebova (autor)

Tamna reka
rasprodato

U Putniku, Džon Dvanaest Jastrebova predstavio je čitaocima jedan surov svet inspirisan savremenom tehnologijom koja nadgleda naše živote. Izloženo neprekidnom nadzoru „Ogromne mašine“, usavršene računarske mreže kojom upravlja grupa nemilosrdnih, po imenu Bratstvo, društvo je uglavnom nesvesno sopstvenog zatočeništva. Gejbrijel i Majkl Korigan, braća koja su odgajana „izvan Mreže“, nedavno su spoznali da su Putnici, potomci nestalih pripadnika vekovima stare praotačke loze proroka, sposobnih da se otiskuju u različite predele svesti i podučavaju ljude da se opiru kontroli. Vlast, međutim, različito utiče na braću. Na samom kraju Putnika, Gejb

rijel okleva pod teretom odgovornosti. Majkl koristi tu priliku – i pridružuje se neprijatelju.
Radnja Tamne reke otpočinje u gradu Njujorku, jednom zaprepašćujućom vešću. Gejbrijelov otac, koji je nestao pre mnogo godina, po svemu sudeći je još živ, uhvaćen u zamku negde u Evropi. Gejbrijel i njegova harlekinska zaštitnica Maja odlučuju da odmah pobegnu iz Njujorka i pronađu davno izgubljenog Putnika. Istovremeno, Majkl izdaje naredbu Bratstvu – grupi nemilosrdnih koji love Gejbrijela – da započnu sa sveobuhvatnom potragom. Gejbrijel žudi da pronađe svog oca i zaštiti ga; Majkl pak ima za cilj da uništi čoveka čije postojanje preti da ugrozi njegovu tek stečenu moć. Potera kreće od podzemnih tunela Njujorka i Londona, preko ruševina skrivenih ispod temelja Rima i Berlina, pa sve do udaljenog dela Afrike za koji kažu da u sebi čuva jedno od najvećih blaga istorije. Kako se priča približava svom jezivom kraju, Maja mora da odluči hoće li sve staviti na kocku ne bi li spasla Gejbrijela.
Čudesan povratak među mesta i ljude koji su tako bogato oslikani u Putniku, Tamna reka je prepuna neizvesnosti koja će vas prikovati za stolicu, i prožeta vizijom sveta u kojem nada i sloboda tek što nisu potpuno iščezle.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 437 str.; 978-86-521-0138-2;