knjizara.com
Tako je govorio Zaratustra

Fridrih Niče (autor)

Tako je govorio Zaratustra
rasprodato

Zaratustra je nesumnjivo najoriginalnije, da ne kažemo najznačajnije Ničeovo delo. Ne povodi se ni za kakvim autorom, već nosi sasvim osoben lični pečat svog tvorca. Nije samo najneobičnije nego i najličnije njegovo delo. Ni pre ni posle Zaratustre, Niče nije stvorio ništa slično. Niti prethodna dela nagoveštavaju takav razvoj, niti potonja nastavljaju istim pravcem. Kao da je Niče iznenadno podlegao nekom neodoljivom iskušenju, nekoj neodoljivoj potrebi, kao da je u magnovenju našao nov, neponovljiv izraz za svoju osnovnu filozofsku misao, kao da je samo za trenutak progovorio svojim vlastitim jezikom.Niče je u Zarat

ustri video ni manje ni više nego delo koje "nagoni čovečanstvo na rešenja koja odlučuju o čitavoj čovekovoj budućnosti".Istorija ima smisla samo pod uslovom da je, prvo, njena linija kretanja uzlazna i drugo, da se u nekoj svojoj tački završava nečim što nadilazi sve ono što joj je predhodilo. Ničeov Natčovek je taj završni stupanj.
Ovo izdanje čuvenog filozofskog dela je dopunjeno predgovorom Nikole Miloševića i napomenama i bibliografskim referencama uz tekst.


Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Mono & Manjana; 2002; Tvrd povez; latinica; 10 × 18 cm.; 448 str.; 86-83503-18-6;