knjizara.com
Tajne šaolinskog karatea

Tajne šaolinskog karatea
rasprodato

Ovo je delo anonimnog kineskog autora koje je najverovatnije napisano u 19. veku. Istoričar R. Smit priredio ga je za zapadnog čitaoca i opremio pri tom s većim brojem fotografija kojih nema u originalu.
Zbog svog sadržaja predstavlja obaveznu literaturu za svakog zaljubljenika u karate, pa bio on majstor ili tek samo početnik u toj veštini. U njoj se govori o temeljnim načelima vežbanja karatea kakav se kroz vekove upražnjavao i usavršavao u čuvenom manastiru Šao-lin. A on je, kao što je poznato, jedan od najstarijih stilova kineskog karatea od koga vuku poreklo mnoge današnje škole u toj zemlji, ali i okinavljanski i japanski karate u najširem smislu.
Suština

šaolinskog karatea u ovoj knjižici obuhvaćena je s tri poglavlja (KRATKA ISTORIJA, OSNOVE i TEHNIKA), a ona sadrže sledeće zanimljivosti: "Osamnaest vežbi monaha Bodhidharme", "Klasično delo o preobražaju mišića (Ji-đin đing)", "Pet formi (Zmaj, Tigar, Leopard, Zmija i Ždral)", objašnjenje "vitalne energije (ći)" i tehnika u cilju njenog razbuđivanja i ovladavanja, nadahnuto obrazloženje razlika između "tvrdog" i "mekanog" karatea, korisne savete o zauzimanju pravilnog stava i "ukopavanju", "Deset zapovesti", raznovrsne ručne i nožne tehnike i način njihove primene, određene taktičke finese itd.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Borilačke veštine , Karate
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Metaphysica; 2005; latinica; 21 cm; 79 str.; 86-84091-68-X;