knjizara.com
Tajna istorija

Dona Tart (autor)

Tajna istorija
rasprodato

"Predivno napisana priča, dobro ispričana, zabavna, tužna, strašna... ne može se ostaviti dok se ne pročita."Džon Grišam

Ričard Papen u devetnaestoj godini prvi put dolazi u Novu Englesku. Upisuje se na koledž Hempden i uskoro ga osvajaju slatki, mračni ritmovi studentskog života, a posebno elitna petočlana grupa studenata grčkog – prefinjena, samouverena i, na prvi pogled, krajnje nepristupačna.
Ali kada Ričarda prihvate i uvuku u svoj krug, on saznaje strašnu tajnu koja ih vezuje... tajnu o nesreći u šumi, u gluvo doba noći, kada je drevni obred svirepo oživeo... i doveo do užasne smrti. A to je bio tek početak...

"Ove stranic

e mole da ih okrećete... Na prvoj strani reći će vam ko je to učinio, a nateraće vas da žedno čitate kako biste otkrili kako i zašto."
People

"Glas Done Tart ne liči ni na jednog njenog savremenika. Njen prelepi jezik, zamršena priča, opčinjujući likovi i intelektualna energija učinili su njen prvi roman do sada najzanimljivijom knjigom njenog pokolenja."
Boston Globe

"Velika priča o prijateljstvu, nadmenosti i ubistvu ispletena veštinom kakvu mnogi pisci nikada neće imati... Njeno pisanje opčinjava... TAJNA ISTORIJA je predivno varljiva knjiga, putovanje unazad u žestoka i brzopleta prijateljstva naših školskih dana, u vreme kad smo svi verovali da imamo moć da izmišljamo božanstva i da nam svaki greh bude oprošten."
Philadelphia Inquirer

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2004; latinica; 21 cm; 519 str.; 86-7436-139-0;