knjizara.com
Svi smo mi od istog lepka

Marina Levicka (autor)

Svi smo mi od istog lepka
rasprodato

Od lepljenja do kućnih popravki, od robne kuće tehnike do Belorusije, zajedno sa sedam smrdljivih mačaka, tri majstora smetenjaka, dva prepredena agenta za nekretnine, nekoliko socijalnih radnica i jednom šašavom staricom, ovo je priča o vrlo neobičnom prijateljstvu.
Džordžiju Sinkler je ostavio muž; njen šesnaestogodišnji sin zauzet je traganjem po hrišćanskim sajtovima, a nedovršeni članci za časopis Adhezivi u savremenom svetu polako je zatrpavaju. Kada opazi gospo

đu Šapiro (staru ekscentričnu jevrejsku emigrantkinju iz susedstva, vičnu kupovinama na sniženju i sklonu provodadžisanju) kako kopa po njenom kontejneru za smeće u pola noći, stiče razonodu kakva joj je neophodna. Iako u početku ne veruju jedna drugoj (Džordžiji se ne sviđa riba kojoj je istekao rok upotrebe, dok gospođa Šapiro smatra da Džordžija treba da se dotera i ulovi novog muža) pored police s proizvodima na sniženju sklapa se čvrsto prijateljstvo. Gospođa Šapiro zatim odlazi u bolnicu i, na ogromno Džordžijino zaprepašćenje, imenuje nju kao najbližeg srodnika. Ali sređivanje propale vile gospođe Šapiro na Hajberiju, doma sedam smrdljivih svojeglavih mačaka, nije lak posao. Ispostavlja se da majstor pozvan da promeni brave nije ono što izgleda, a njegova dva pomoćnika više kvare nego što popravljaju. A tu su i dva prepredena agenta za nekretnine koji se utrkuju da navedu gospođu Šapiro da proda svoju ruševnu staru kuću, kao i socijalna radnica rešena da je strpa u starački dom. Džordžija pokušava da pomogne svojoj novoj prijateljici i otkriva tajnu koja je vodi od Hajberija, preko Evrope u Drugom svetskom ratu, do Bliskog istoka, usput učeći ponešto o kućnim popravkama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 408 str.; 978-86-521-0473-4;