knjizara.com
Sveta srca

Sara Dunant (autor)

Sveta srca
rasprodato

Ova priča događa se 1570. godine u gradu Ferari, na severu Italije, u samostanu svete Katarine. S dolaskom mlade iskušenice, sestre Serafine, miran život redovnica u čitavom samostanu menja se iz korena: pred pretnjom pooštravanja redovničkih pravila u odgovor na nove jeresi, čitav samostan trudi se da uguši devojčin bunt i pretvori je u poslušno oruđe koje će samostanu doneti političke poene. Prijateljstvo nastalo između sestre Cuane, samostanske apotekarke i lekarke i sestre Serafine – dve inteligentne i u mnogo čemu srodne žene – naizgled privodi devojku pameti i donosi mir u samostan. No iza anđeoskog dev

ojčinog lika i glasa krije se neutaživa i promišljena borba za oslobođenje iz mračnih zidova i ponovnim susretom sa svojim dragim.
Zahvaljujući neporecivo bujnoj mašti Sare Dunant pred nama je knjiga koja umnogome prevazilazi standarde svog žanra: iako je čitava zasnovana na isključivo ženskim likovima jednog ograničenog sveta, ona postiže ono što mašta i treba da postigne, a što se ne događa toliko često – vodi nas na jedno mesto koje lično nikada ne bismo mogli da doživimo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 440 str.; 978-86-521-0569-4;