knjizara.com
Sva je priroda divlja i surova

Ivančica Ivana Đerić (autor)

Sva je priroda divlja i surova
rasprodato

Iznenada najavljena poseta Jovane Jakšić iz Kanade, pokreće sećanja dvoje naratora ovog romana, uspešne advokatice Kastelić, i njenog supruga, poznatog zagrebačkog sudije. U očekivanju gošće, vraćaju se događaju iz 1987, nerešenom, misterioznom i surovom ubistvu Andrijane Mišić, u studentskom domu Moša Pijade, u Zagrebu.
Sudija Kastelić nastoji sakriti istinu o osumnjičenom za to ubistvo, a advokatica Kastelić, svesna da je smrt svakog čoveka umanjuje, nastoji osvetliti počinioca i simboliku zločina iz 1987. Godinama kasnije, po njenom priznanju, „isti je zrak nad regijom, na isti način umire sirotinja.“
Uzbudljiva, dinamičn

a i mnogoslojna priča, tokom koje prolazimo, kroz mladost proživljenu osamdesetih godina prošlog veka, kroz katarzičnu nemilosrdnost devedesetih, i kroz raznolike tajne ljudske prirode koje suštinski, i na neočekivan način, obeležavaju živote glavnih junaka iz raznih krajeva nekadašnje Jugoslavije.
Tokom pripovesti, supružnici Kastelić prihvataju da, gde god je spoznaš, upiješ, usvojiš, upotrebiš ili se sa njome uhvatiš u koštac – sva je priroda divlja i surova. U skladu sa time, biraju svoj odgovor na okolnosti pokrenute posetom Jovane Jakšić.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Rende; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 341 str.; 978-86-6173-036-8;