knjizara.com
Suton

Nelson de Mil (autor)

Suton
rasprodato

„Nadahnutim pripovedanjem, s darom pravog majstora za stvaranje napetosti, Nelson de Mil pozabavio se najtajanstvenijom tragedijom iz nedavne istorije – padom aviona TVA broj 800. De Mil je u svojoj karijeri stvorio mnoga zabavna i vešto napisana dela, ali Suton je do sada njegov najbolji roman.”
Den Braun, autor Da Vinčijevog koda

„Zapanjujuća i duboko saosećajna knjiga, koja pršti od oštrog humora, lukavih zapleta, snažnih likova, ispričana jednostavnim, čvrstim i samouverenim jezikom, Suton je verovatno De Milov najbolji roman.”
Denver post

Suton je neviđeno zanimljiv roman koji podstiče na razmišljanje. Duhovitim pripovedanj

em posvećenim svakoj pojedinosti De Mil preispituje istragu uzroka pada aviona TVA 800 stvarajući roman mnogo veći od zbira svojih delova.

Pet godina posle užasnog pada aviona TVA 800 iznad Long Ajlenda, u kom je poginulo 230 putnika i članova posade, Kejt Mejfild, agent FBI-ja i žena Džona Korija, uvlači muža u sada već zaključeni slučaj jer ne veruje da je avion pao zbog kvara. FBI je nezadovoljan što neko ponovo njuška po slučaju, a detektivski nagon i obavljeni razgovori jasno ukazuju Koriju da slučaj nije valjano rešen. Za kaznu, i njega i njegovu ženu šalju na mesec dana u daleke rizične zemlje. Kori po povratku ne odustaje – uzima deset dana odsustva. Tih deset dana su sve što ima da bi izbegavajući FBI pronašao tajanstvenu video-kasetu koju su dvoje preljubnika snimili na plaži. Kaseta možda prikazuje – a možda ne – raketu zemlja-vazduh koja uzleće i pogađa zlosrećni avion...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 481 str.; 978-86-7436-795-7;