knjizara.com
Superuvce

Bel Sisi (autor)

Superuvce
1359 din
Stara cena: 1699 din
U korpu

Dobitnik Njuberijeve medalje za 2015. godinu
Dobitnik Ajznerove nagrade za najbolju strip-publikaciju za decu (od 8 do 12 godina)
Polazak u novu školu je strašan, a još je strašniji kad vam je za grudi prikačen ogroman slušni aparat! U staroj školi, svi u Cecinom odeljenju bili su gluvi. Ovde je drugačije. Ona je svesna toga da deca zure u njeno fonično uho, moćno pomagalo koje joj omogućava da čuje učiteljicu. Šteta što ono istovremeno odbija njene potencijalne prijatelje.
Potom Ceca dolazi do neverovatnog otkrića. Pomoću foničnog uha, ona može da čuje učiteljicu ne samo u učionici već svuda u školi kuda se učiteljica kreće – u hodniku... u zbornici... u toaletu! To je prava moć.

Možda čak i supermoć! Ceca je na putu da postane Superuvce, ona koja čuje sve! Ali, kad si superheroj, zapravo ostaješ drugačiji i usamljen. Hoće li Ceca uspeti da usmeri svoje moći ka pronalaženju onoga što najviše želi, istinskog prijatelja?
Ovi dopadljivi i pronicljivi crtani memoari o detetu koje odrasta oštećenog sluha takođe su nezaboravna knjiga o odrastanju i svim superneprijatnim trenucima koje ono donosi.
„Čak i kad joj je slušni aparat isključen, možemo da čujemo Cecinu duboku težnju da bude prihvaćena, da stekne prijatelje i oseti sreću, težnju izraženu iskrenim rečima i elegantnim crtežom.“ –Toni Diterlici, koautor Hronika Spajdervika
„Pun topline, humora i superjunačke snage, strip Superuvce je prava poslastica.“ – Rejna Telgemajer, autorka crtanih memoara Osmeh

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2016; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 248 str.; 978-86-7702-490-1;