knjizara.com
Sumrak bogova

Erih fon Deniken (autor)

Sumrak bogova
rasprodato

Erih fon Deniken je trn u oku arheolozima i istoričarima još otkako je objavio svoju prvu knjigu Sećanja na budućnost (1968). Njegova tumačenja religijskih tekstova i misterioznih artefakata podstakla su čitaoce širom sveta da razmišljaju o mogućnosti da vanzemaljci nisu samo posetili Zemlju nego i da su za sobom ostavili više nego ubedljive dokaze o uticaju na ljudska bića.
„Ozbiljni“ naučnici, čije teorije nisu ni izbliza tako intrigantne, otada su na mukama. Oni često nisu u stanju da pruže uverljive odgovore na Denikenova pitanja, a objašnjenja koja Deniken nudi pokušavaju da diskredituju. Međutim, niko ne mož

e da porekne snagu jedne vizije koja se izborila za svoje mesto kao alternativa savremenim pogledima na poreklo čovečanstva.
U knjizi Sumrak bogova Deniken nastavlja da nadograđuje teoriju o drevnim astronautima, ovog puta istražujući povezanost između svemirskih putnika i trenutno veoma „vruće“ teme – majanskog kalendara. Dosad su gotovo svi čuli nesšto o predskazanju da taj drevni kalendar, koji obuhvata desetine hiljada godina, ukazuje baš na 21. decembar 2012. kao na kraj nečega i početak novog doba. Nije nimalo iznenađujuće što Deniken očekuje da će vanzemaljci učestvovati u tim događajima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Misterije
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Mono & Manjana; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 225 str.; 978-86-7804-498-4;