Stvaranje muškarca

Arne Rubinštajn (autor)

Stvaranje muškarca

najavljeno

Postati muškarac je i spor i brz proces. Dete uči od trenutka kad se rodi, da voli, da kontroliše ali da poštuje svoja osećanja, da pazi na druge ali da poštuje sebe, da bude živahno i veselo, ali bezbedno. Tokom adolescencije, učenje postaje sve konkretnije – upravljanje vozilima, seksualnost, odluke o poslu i karijeri, odluke u vezi sa alkoholom i drogom. Svaki roditelj želi da to izvede kako treba, ali odgovarajući načini nisu uvek pri ruci. Genijalnost Arneovog pristupa je upravo u tome što je uvideo da se radi o brizi cele zajednice, i da moramo izgraditi zajednicu sa prijateljima i porodicom kako bismo pomagali svojim i njihovim sinovima da pređu granicu zrelosti.

To moramo da radimo zajedno. Sve se dešava polako, ali postoji taj ključni trenutak kada dečak mora da se otrgne od detinjastog ponašanja i preuzme kontrolu nad svojim životom. Kao i kod rađanja, u tom trenutku potrebno je mnogo pomoći.
Stvaranje muškarca je napisano jasnim jezikom, puno je divnih priča i odlično je organizovano kako bi vas povelo na putovanje kroz čudesne mogućnosti i užasne opasnosti koje doživljava svaki dečak. Arne je živeo i radio rame uz rame sa majkama i očevima dečaka svih uzrasta i u svim fazama, i spreman je da nam ispriča šta je naučio. Dok budete čitali Stvaranje muškarca mnogo šta će vam biti poznato, smešno, ohrabrujuće, neprijatno i stvarno. To će vam pomoći da se organizujete i pomognete svom sinu da pređe u svet odraslih muškaraca, i da to učini bezbedno i na način koji će uticati na njega čitavog života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Razvojna psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Admiral Books; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm;