knjizara.com
Stubovi zemlje

Ken Folet (autor)

Stubovi zemlje
rasprodato

Prošlo je dvadeset pet godina otkako su prvi put objavljeni Stubovi zemlje, jedan od najprodavanijih istorijskih romana svih vremena i, po rečima samog autora, njegova najpopularnija knjiga.
U Engleskoj u XII veku, u vreme surovog građanskog rata, oskudice i verskih sukoba, u Kingsbridžu je podignuta velelepna katedrala, pod čijim se zidinama prepliću sudbine majstora zidara Toma, plemkinje Alijene, priora Filipa, majstora kamenoresca Džeka, i Elen, žene iz šume od čijih čini zaziru mnogi moćnici ukaljane prošlosti. Graditeljski poduhvat dug trideset godina okosnica je velike ljubavne priče, porodične sage i epske pripovesti o životu u „mračnom” srednjem veku.

Minuciozni op

isi izgradnje gotske katedrale u Kingsbridžu prepliću se s mnoštvom raskošno oslikanih likova, sa živopisnim scenama nemilosrdne borbe za vlast i pogubnim intrigama, a život u jednom engleskom selu verna je slika života u Engleskoj pre gotovo hiljadu godina.

Autorov predgovor osvetljava nam prepreke na koje je nailazio dok je, sedamdesetih godina prošlog veka, sakupljao građu za priču o podizanju katedrale u srednjem veku. Posle pomnog proučavanja katedrala u Linkolnu i Vinčesteru, Folet je svoje oduševljenje pretočio u čaroban roman čiji će vas likovi zauvek osvojiti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2016; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 949 str.; 978-86-505-2387-2;