knjizara.com
Strateško pozicioniranje maloprodaje
liderska uloga u kanalima marketinga

Miloš Ristić (autor)

Strateško pozicioniranje maloprodaje
rasprodato

Aktuelni tržišni tokovi i dinamiziranje odnosa snaga dovode do revolucionarnih promena u marketing strategijama i bazičnim menadžment pristupima, gde je kompletno poremećen tradicionalno važeći sistem vrednosti uspostavljen kroz interakcija članova kanala marketinga. Menjaju se obrasci tržišnog nastupa, standardi komunikacije u kanalu i forme ispoljavanja pritiska na ostale članove od strane institucije koja poseduje najveću ekonomsku i pregovaračku moć. Maloprodajno preduzeće postaje lider u razvoju novih strategija i zajedničkih revolucionarnih i inovacionih procesa u funkcionisanju kanala marketinga.
Iniciranje s

avremenih strategija maloprodaje i njihovo usklađivanje sa strategijama ostalih članova kanala marketinga imaju kao krajnji cilj identifikaciju i otklanjanje svih neefikasnih tačaka u procesu razvoja i dodavanja vrednosti na svim nivoima u distribuciji, napredno upravljanje lancem snabdevanja i integrisanje potrošača sa pripadajućom kanalom marketinga na dugoročnom planu.
U knjizi su opisani aktuelni odnosi između vodećih primarnih subjekata u kanalima marketinga i to proizvođača, maloprodaje i potrošača, sa posebnim akcentom na odnose između kompanija na tržištu Republike Srbije u poređenju sa praksom u regionu Centralne i Istočne Evrope. Istaknute su osnovne mogućnosti za unapređenje nivoa odnosa između dobavljačkih kompanija i vodećih maloprodajnih lanaca, kako bi se kreirala dodatna vrednost za potrošače finalnih proizvoda. Maloprodajni prostor je predstavljen kao nova marketing platforma i poligon za unapređenje prodaje i kreiranje pozitivnog iskustva potrošača prilikom obavljanja kupovine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trgovina , Prodaja
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2008; Broširani povez; latinica; 25 cm; 476 str.; 978-86-403-0924-0;