knjizara.com
Statisti

Skot Vesterfeld (autor)

Statisti
rasprodato

Rugobe, Lepotani i Specijalci su svrgnuti s vlasti. Sada je popularnost sve. Proteklo je nekoliko godina otkako je pobunjenica Tali Jangblad svrgnula s vlasti rugobe, lepotane i specijalace. Kako su tad nestale i strogo zadane uloge i pravila, svet je zahvatila prava kulturna renesansa. Tehnoglavci se razmeću novim igračkama, lansirači šire đubre iz glasina i priče o trendovima, a izoperisani likovi se neprekidno podvrgavaju ekstremnim zahvatima u plastičnoj hirurgiji. I sve se to odvija pred milijardama različitih kamera. Svet se pretvorio u džinovsku pozornicu za Idola. Najviše glasova ide onima koji podignu najveću prašinu. A popularnost je sve.
Kao da j

oj nije dovoljno teško što ima petnaest godina, Aja Fjuz ima i toliko nizak rang lica – 451.369 – da je niko i ništa. Običan statista. Njena jedina prilika da pobegne iz sveta najgorih statista jeste da pronađe veliku priču i lansira nešto otkačeno i neočekivano.
Aja upoznaje družinu devojaka koje se upuštaju u lude poduhvate, ali čine to u najstrožoj tajnosti. Lukave devojke kriju, međutim, još jednu važnu tajnu – nabasale su na zapaljivo otkriće koje može zauvek izmeniti njihov vrli novi svet. Ako Aja lansira prilog o njima, naći će se u svetu slave, ugleda... i u stravičnoj opasnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 392 str.; 978-86-521-0795-7;