knjizara.com
Šta tražiš ovde

Snežana Kostadinović (autor)

Šta tražiš ovde
rasprodato

Uz Medaljon, roman Šta tražiš ovde predstavlja još jedan pažljivo odabran poklon Snežane Kostadinović mladim čitaocima. Dinamično smenjivanje dečije frazeologije, uz prisustvo značajnih literarnih motiva, koji čitaoce vode kroz svet književnosti, didaktičkih zaključaka i pubertetskog vajkanja, humoristični prizvuk obojen svakodnevicom, daju ovoj knjizi origanalnu notu, uz već viđeno.
Autorka vešto gradi likove junaka – pripovedača koristeći uzrast na granici detinjstvo – devojaštvo i dečaštvo kao izgovor za stapanje različitih tačaka gledišta.
Svet dece i svet odraslih p

redstavlja novokombinovanu perspektivu koja oslikava realno i čudesno kao kompatibilne elemente stvarnosti.
dr Zona Mrkalj

Knjižare su danas preplavljene brojnim romanima za tinejdžere i prava je teškoća izabrati sadržajnu dečju knjigu. Dobra stara lektira je, uglavnom, prevaziđena i nezanimljiva za današnje učenike, tako da, ako vas neko upita u knjižari: «Šta tražiš ovde?» Šta ćete mu odgovoriti? Dobru knjigu? Da biste skratili muke prodavcu, slobodno možete potražiti roman upravo pod naslovom Šta tražiš ovde.
Šta je to što možete naći u ovoj knjizi? Snežana Kostadinović, profesor književnosti i srpskog jezika, iskoristila je svoje neprocenjivo pedagoško iskustvo iz dugogodišnjeg rada i druženja sa decom i napisla, zanimljivo delo, s malo magije i mnogo avantura, o dečijem odrastanju, njihovim tajnama, razmišljanjima i željama. Ako želite da shvatite uzburkani tinejdžerski svet, onda je pravo vreme da zavirite u svet Ane, Filipe, Nemanje i Vuka koji se nalaze u onim, svima nama tako dragim, a, ipak, najtežim godinama dobro pozantim pod nazivom «pubertet».
Upravo zbog toga, kao i zbog literarnih kvaliteta dela, dobrog stila, nenametljive edukacije i savremene problematike, roman preporučujem i odraslima, jer pruža dragoceni upliv u život zaboravljenog detinjstva, a ko može bolje poznavati našu decu od profesora u školi?
mr Zlatko Grušanović


Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Signature; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 160 str.; 978-86-911091-0-3;