knjizara.com
Srbiji sa srećom

Todor Jovanović (autor)

Srbiji sa srećom
rasprodato

Integrativna medicina? Zašto da ne! Tako bi se mogao nazvati moj pristup suprotstavljanju bolestima. Spojiti klasičnu medicinu, tradicionalnu medicinu, samopomoć i ogromno iskustvo u radu sa mnogim ljudima.
Radim to već nekoliko desetina godina. Žalosno je što takav pristup tek sada na velika zvona oglašavaju u Nemačkoj, govoreći da je to nada za budućnost. Naš čovek to ovde zna odavno, ali krugovi visoke nauke neće javno to da prihvate. Stvari se posmatraju svaka za sebe, izgubljeno je viđenje celine. Znamo za mnoge ljude koji su prošli sve specijalističke klinike, svuda dobili dobre rezultate, ali i dalje su bolesni. Razlog za to je

što se danas leče rezultati i bolest, a ne bolesnik.
Sve manje se ima na umu da je zdravlje celina telesnog, duhovnog i duševnog zdravlja. Da bi se čovek izlečio, mora se znati kakva mu je duša i kakav mu je duh. Dobro duhovno zdravlje održava duševno, a ono je, opet, odgovorno za oko 90 odsto bolesti. Pogledajmo samo koliko se ljudi poziva na stres kao uzrok bolesti. Kad bi znali koliko je malo potrebno da budu otporniji na stres!
Pristup koji nudi ova knjiga obuhvata više pravaca, budući da ni bolest nije ograničena samo na jedan organ, već deluje na celog čoveka. Bolest je iskušnje koje dolazi po Božjem promislu i koje čovek treba da savlada. Za to je potreban prvo zdrav i jak duh, koji onda digne i dušu i telo, dune u trubu za uzbunu i krene u boj za zdravlje.
Preporučuju se prirodna sredstva, proverena i ispitana na izuzetno uglednim ustanovama u svetu, promena načina življenja i prelazak na hranu koja je prikladna ovdašem čoveku - pravoslavni post, recepti za preparate koje sami pravite i briga o zdravlju duše i duha. Lako je zboriti, teško je tvoriti, ali kada je zdravlje u pitanju nema mnogo dvoumljenja. Ovo nije suprotstavljanje klasičnoj medicini i idenje uz nos nauci. Reč je o primeni znanja tradicionalne medicine kao izuzetno delotvorne u borbi protiv nekih najzastupljenijih bolesti. Iza onoga što se ovde nudi stoje vekovno iskustvo, poznavanje medicine, prirodnih nauka, najnovijih zbivanja u svetskoj naučnoj javnosti, savremena proizvodnja, mnoge provere, čisto srce i dobra volja. Stoji čovek koji gleda čoveka, a ne slučaja.


Ostali naslovi iz oblasti: Medicina , , Alternativna učenja

Izdavač: Todor Jovanović - izdavač; 2001; ćirilica; 21 cm; 804 str.;