knjizara.com
Skarfejs

Armitidž Trejl (autor)

Skarfejs
rasprodato

Roman „Lice sa ožiljkom“ je nezvanična i slobodno interpretirana biografija možda najslavnijeg gangstera svih vremena, Ala Kaponea. Ekranizovan je 1932. godine a Kaponeovi ljudi su prethodno pregledali scenario kako bi se uverili da događaji prikazani u filmu neće ugroziti njihovog gazdu.

Autor romana nije dočekao premijeru filma pošto je umro u 28. godini života od srčanog udara. Ostavio je za sobom dva romana i veliki broj kriminalističkih priča objavljivanih u raznim časopisima. Počeo je da piš

e u šesnaestoj godini i celog svog kratkog života se borio sa morbidnom opsesijom, a preuranjena smrt pod nerazjašnjenim okolnostima predstavlja dodatnu notu misterije u čitavoj priči o «Skarfejsu». Oliver Ston početkom osamdesetih, dok se i sam borio sa zavisnošću od kokaina, adaptira scenario i Toni Kamonte postaje srčani i beskrupulozni kubanski diler kokaina, Toni Montana. Brajan de Palma po ovom scenariju snima slavni istoimeni film koji skoro odmah stiče kultni status. Sada je pred našom publikom po prvi put originalni izvor legende o Toniju sa ožiljkom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Bernar; 2014; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 165 str.; 978-86-87993-90-7;