knjizara.com
Sibir

Vladimir Kecmanović (autor)

Sibir
rasprodato

Balkanski ljubavni triler satkan od baruta, prevare i krvi.
Kći kontroverznog srpskog biznismena jedne noći susreće oca za kojim je raspisana poternica. Taj susret okrenuće njen život naglavačke. Otac, za koga svi misle da je van zemlje, upoznaje je sa Mikijem, žestokim momkom koji će je odvesti na „sigurno mesto“ i biti njen „čuvar“. U kući, na devojci nepoznatoj lokaciji, oboje ubrzo shvataju da su prevareni: Miki biva optužen da ju je oteo!
Uslediće novi zapleti i rasplet kakav nije mogao da očekuje niko, pa ni sami protagonisti romana.
Sibir je priča o

tranziciji, kriminalu, ljubavi, iluzijama, izneverenim nadama, pokušajima grešnih ljudi da se izvuku iz balkanskog blata i, po uzoru na likove Dostojevskog, nastave novi život u svom Sibiru.

„Priča u romanu Sibir pleni upečatljivošću, iskrenošću i znalački gradiranim ritmom, a roman u celini nudi i dosta povoda za polemiku koja će prevazići okvire striktno književnog. Sasvim dovoljno za novi knjižarski hit, a možda i fina odstupnica pred pokušaj na polju ako ne tradicionalnije, a ono bar stilski oprečnije literature.“ Zoran Janković, Pop box

„Beograd: žurke bez prestanka, seks i droge. To je svet u kojem se kreće naratorka ovog ljubavnog trilera, kćer jednog uticajnog mafijaškog bosa. Vladimir Kecmanović iznosi napetu priču o njoj i o prevejanom gangsteru Mikiju, iskidanom, surovom prozom kojoj nema premca i koja se odlikuje retkom literarnom beskompromisnošću.“ Andreas Rötzer, Katalog Franfurtskog sajma 2015.

„Silovita i samosvesna, suptilna, proza za 21. vek.“ Vesna Trijić, Blic

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 254 str.; 978-86-7804-509-7;