knjizara.com
Severni oganj

Arsenije Arsenijević (autor)

Severni oganj
rasprodato

Savremenom istraživaču je veoma teško da pronađe i pravilno utvrdi početke hrišćanstva i hrišćanske misije u oblasti savremene Rusije. Sama istorija ovog naroda u periodu kada su balkanski Sloveni već stupili na životnu pozornicu tadašnje svetske i hrišćanske civilizacije, obavijena je gustom maglom. Ono što znamo o ovoj temi zasnovano je na opštim pretpostavkama i nagađanjima, koja su uvek u skladu sa onom mišlju koju je pojedini tumač usvojio kao svoje sigurno polazište.

Ova kratka

knjižica nema za cilj neko novo istraživanje ili bacanje nove svetlosti na do sada nam poznata i usvojena saznanja, već je pisana sa namerom da da sažeto izlaganje i opis života svetih ličnosti koje su obeležile početke svetog i blaženog hrišćanskog života među Rusima.

Cilj priređivanja jedne ovakve knjižice je da se srpski pravoslavni narod, koji je u dubini svoga bića istinoljubiv i bratoljubiv, izbliza upozna sa životima onih ljudi koji su učinili da velika i nama bliska Rusija postane istinski pravoslavna i kroz svu svoju istoriju hristocentrična i hristoljubiva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Mitologija
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Draslar; 2015; Broširani povez; ćirilica; 17 cm; 283 str.; 978-86-7614-285-9;