knjizara.com
Šešir profesora Koste Vujića

Milovan Vitezović (autor)

Šešir profesora Koste Vujića
rasprodato

Multimedijska slava Šešira profesora Vujića odavno već premašuje slične događaje u našoj kulturi. Ovaj, još jedan pravi bestseler Milovana Vitezovića , od svog objavljivanja, 1983. godine, doživeo je sedamnaest izdanja na srpskom jeziku, dva izdanja na grčkom, jedno na hebrejskom, a očekuje se i izdanje na švedskom jeziku. Prema romanu Vitezović je najpre napravio televizijsku dramu, koja je uvrštena u Antologiju tv drama i doživela neverovatnu slavu i simpatije televizijskih gledalaca. Pre dve godine Šešir profesora Vujića je doživeo novu ekranizaciju i postao najgledaniji srpski film 2012. godine. Ovo, najnovije izdan

je Vitezovićevog romana vraća nas na najšarmantniji način u slavno vreme Beograda, ali i srpske kulture i države. U ovom izdanju, sem originalnog teksta romana, pred čitaocima je i scenario tv drame, sa brojnim ilustracijama u obliku fotoromana.
„Igrao sam profesora Vujića u televizijskoj drami Milovana Vitezovića. Bilo je to pravo zadovoljstvo, zato što sam kao đak imao jednog zanimljivog profesora koga sam imitirao, koji mi je ustvari, bio idol. Uvek sam znao šta će taj profesor da učini. Kladio sam se sa drugarima kad će da se počeše iza uva. Igrajući profesora Vujića, ja sam sve vreme mislio na tog svog dragog profesora, koji se, siromah, ubio. Imao je neke svoje bubice.”
Pavle Vujisić

„Svi smo mi izašli iz nekakvog šinjela. samo se, bogati, ovaj Vitezović izvukao iz šešira profesora Koste Vujića.”
Branko Ćopić

„Imali smo u srpskoj književnosti večitog mladoženju, sad smo dobili i večitog maturanta Milovana Vitezovića.”
Slobodan Novaković

„Velika je hrabrost uz beogradska Tri šešira još jedan dodati i uspjeti u tome.”
Gustav Krklec

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prosveta - Beograd; 2004; ćirilica; 21 cm; 205 str.; 86-07-01563-X;