knjizara.com
Septembarska svetla

Karlos Ruis Safon (autor)

Septembarska svetla
rasprodato

Nakon smrti supruga i oca, Simona i njeno dvoje dece Irena i Dorijan napuštaju Pariz. Simona prihvata posao domaćice u neobičnoj kući misterioznog proizvođača igračaka Lazarusa Jana. Ipak, idilično mestašce u Plavom zalivu krije svoje mračne tajne: ogromnu kuću naseljenu mehaničkim bićima i senkama iz prošlosti, enigmu neobičnih svetala što sijaju kroz maglu oko ostrvca sa svetionikom, stvorenje iz noćne more koje se krije u najvećoj dubini šume. Ove misterije zauvek će sjediniti Irena i mladog Ismaela tokom jednog čarobnog leta u Plavom zalivu – misterije koja će ih povesti putem najuzbudljivijih avantura u vijugavom svetu svetlosti i senki. Tajanstveno se polako p

retvara u natprirodno, a napetost u horor.
Septembarska svetla su delo s odlikama fantastike, horora, romantičarske književnosti i pikarskog romana. Karlos Ruis Safon je uspešno sjedinio sve ove elemente u uzbudljivo delo.
Septembarska svetla predstavljaju deo Trilogije magle, nezavisnih priča koje su sjedinjene u trilogiju motivima mora, svetlosti i tame, utvara i tajni. Ova najranija dela Ruisa Safona – romani namenjeni tinejdžerima: Princ magle, Ponoćna palata i Septembarska svetla – pobrali su brojne nagrade, ali i simpatije velikog broja čitalaca širom Evrope.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost , Za tinejdžere
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 271 str.; 978-86-7702-129-0;