knjizara.com
Seks i slobodna devojka

Helen Gerli Braun (autor)

Seks i slobodna devojka
rasprodato

Mislili ste da pristojna neudata žena nema seksualni život? Razmislite još jednom, poručuje Helen Gerli Braun. Neverovatni bestseler koji je promenio viđenje žena i potpuno uzdrmao konzervativno shvatanje ženske seksualnosti ponovo je u štampi.
Aktuelna moda ženskog osamostaljenja nema nikakve veze sa ovom knjigom koja je promenila čitavu naciju, ali i svet. Glavna urednica Kosmopolitena, Helen Gerli Braun, objašnjava ženama kako da svoje živote ispune romantikom i privlačnim muškarcima.
Stavovi u pogledu seksualnosti možda se i jesu promenili, ali ženska umetnost življenja nije. Ovde ćete videti

kako da upoznate muškarce, oborite ih s nogu, pa im čak i namaknete burmu na prst. Lepota koketovanja, uživanje u vezi od njenog početka do kraja, upoznavanje muškaraca na mestima gde ih inače ne biste tražili, mane i prednosti oženjenih muškaraca, problemi sa nezrelim muškarcima i donžuanima, samo su deo obrađenih tema u knjizi koja ženama govori kako da žive svoje živote i uživaju u njima.
Knjiga "Seks i slobodna devojka" je 1962, kada je prvi put objavljena, predstavljala pravi fenomen. Godinu dana se nalazila na svim listama bestselera. Objavljena je u 28 zemalja i prevedena na 16 jezika. Po njoj je snimljen i igrani film.

"Pre nego što sam išta znala o seksu i Njujorku, čitala sam Seks i slobodnu devojku Helen Gerli Braun, nezaobilaznu knjigu koja će zauvek postojati u životu, umu i libidu žena."
Kim Katral, "Seks i grad"

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2004; latinica; 21 cm; 311 str.; 86-7436-170-6;