knjizara.com
Sedamdeset velikih misterija drevnog sveta
otključavanje tajni prošlih civilizacija

Sedamdeset velikih misterija drevnog sveta
rasprodato

Kralj Artur i Sveti gral, izgubljeni grob Aleksandra Velikog, drevna pisma i prica o Atlantidi: ljudska proslost je puna neresenih misterija.U nesvakidasnjoj knjizi - Sedamdeset velikih misterija drevnog sveta, vodeci autoriteti istrazuju istorijski najzagonetnije enigme, pocevsi od istina skrivenih u mitovima i legendama. Da li je ikada postojao Rajski vrt? Da li postoji osnova za pricu o Tezeju i Minotauru? Sta se desilo sa Deset izgubljenih plemena Izraela? Kakav je znacaj aboridzinskog Vremena sna? Knjiga zatim istrazuje neka od danasnjih najkontroverznijih pitanja iz arheologije kamenog doba, kao sto su poceci jezika, sudbina neandertalaca i znacenje pecinskih crteza.

Bavi se i prvim naseobinama u Australiji i Americi i kontroverznim skeletom iz Kenvika, kao i pocecima ratarstva i znacenjem evropskih megalita. Drevne civilizacije su podjednako fascinatne misterije: da li su Egipcani bili crni Afrikanci? Kako je umro Tutankamon? Sta se desilo sa Izgubljenim rimskim legijama? Zasto su Inke zrtvovale decu? Koja je svrha svetski poznatih Naska linija?

Prepuna fotografija i informativnih dijagrama, mapa i planova, knjiga Sedamdeset velikih misterija drevnog sveta jedinstveni je vodic kroz neka od najspornijih pitanja ljudske proslosti, otvarajuci prozor ka izgubljenim svetovima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Civilizacija , Stari vek , Misterije , Kulturna istorija , Istorija civilizacije , Pojave koje nisu sasvim objašnjene
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Dereta; 2006; latinica; 26 cm; 304 str.; 86-7346-558-3;