knjizara.com
Sada znaš

Eli Gotlib (autor)

Sada znaš
rasprodato

Sada znaš je priča o čuvenom piscu Robu Kastoru. On ubija svoju devojku i, vraća se u rodni grad i izvršava samoubistvo. Ali to je samo početak priče koja se, na prvi pogled, tu završava. U središtu radnje je Robov najbolji prijatelj iz detinjstva, Nik Fremingam, čiji se desetogodišnji brak sa ženom koju je zavoleo još u vreme studija, raspada. U šoku zbog Robove smrti, Nik počinje da preispituje sopstveni život i zajedničku prošlost. Pred njegovim melanholičnim očima otvara se niz nevidljivih slojeva priče, koja će ga odvesti sve do zapanjujućeg zaključka i niza neočekivanih otkrića.
Ovo izuzetno ambiciozn

o i očaravajuće delo nastalo je na eksplozivnom terenu ljubavi i očinstva, braka i njegove delikatne složenosti, porodičnih tajni koje se vremenom pune otrovnim sadržajem i prećutkivanjem i, naposletku, prave prirode odanosti i poverenja, prijateljstva i zavisti, obmane i manipulacije.

„Zvao se Rob Kastor. Verovatno ste čuli za njega. Postao je mala kultna ličnost u svojim ranim dvadesetim, jer je napisao knjigu mračnih, potpuno savršenih kratkih priča, smeštenih u glupavu varoš u severnom delu države Njujork. Desetak godina kasnije, ubio je svoju devojku književnicu i izvršio samoubistvo...“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 203 str.; 978-86-7346-654-5;