knjizara.com
SPSS - priručnik za preživljavanje, prevod 6. izdanja

Džuli Palant (autor)

SPSS - priručnik za preživljavanje, prevod 6. izdanja
2300 din
U korpu

SPSS: priručnik za preživljavanje baca pojas za spasavanje studentima i istraživačima koji se bore sa SPSS-om – moćnim softverom za analizu podataka.
U ovom revidiranom izdanju svog najprodavanijeg udžbenika, Julie Pallant vas vodi kroz ceo istraživački proces i pomaže da izaberete tehniku analize podataka koja najbolje odgovara vašem projektu. Od formulisanja istraživačkih pitanja, preko projektovanja studije i analize podataka do sastavljanja izveštaja o istraživanju, Julie razmatra osnovne i napredne statističke tehnike. Svaku tehniku ob

jašnjava razumljivo, daje postupak za obavljanje analize, podroban vodič za tumačenje rezultata i primer njihovog predstavljanja u izveštaju.
Za početnike i iskusne korisnike SPSS-a u psihologiji, sociologiji, naukama o zdravlju, medicini, obrazovanju, ekonomiji i njima srodnim disciplinama, SPSS: priručnik za preživljavanje je nezaobilazan vodič. Sadrži snimke ekrana, primere izlaznih rezultata i savete, a podržava ga i prateća veb lokacija originalnog izdanja (na engleskom), sa uzorcima podataka i smernicama za pisanje izveštaja o istraživanju.
Šesto izdanje je ažurirano u skladu s promenama postupaka, okruženja i oblika izlaznih rezultata u IBM SPSS-u. Opisane su i nove SPSS-ove alatke i procedure za izradu dijagrama, neparametarske statističke tehnike, uvoženje podataka i izračunavanja s datumima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Windows , SPSS
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: Mikro knjiga; 6. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 354 str.; 978-86-7555-420-2;