knjizara.com
S one strane slučajnosti
priče o neverovatnim slučajnostima i o misteriji i o matematici koje leže iza njih

Martin Plimer, Brajan King (autor)

S one strane slučajnosti
rasprodato

Gospođa Vilard Lovel iz Berklija izašla je jednog jutra iz svoje kuće a ulazna vrata su se zalupila i zaključala za njom. Desetak minuta je bezuspešno pokušavala da ih otvori. Već je počela da očajava kad se iznenada pojavio poštar i predao joj jedno pismo. Gospođa Lovel je u njemu pronašla ključ svojih ulaznih vrata. Pismo je poslao njen brat Votson Vajmen, koji joj je nedavno bio u poseti i greškom poneo rezervni ključ sa sobom u Sijetl.


Slučajnost vreba sve vreme. Čitav svet je voli. Njen sklad i simetrija su neodoljivi. Što je neobičnija, više se naslađujemo. Što je neverovatnija, pre ćemo pomisliti da se dogodila s razlogom. Slučajnost kao da kaže

:„Ipak postoji nešto što vodi računa o tebi i tvom zbrkanom životu!”

Martin Plimer i Brajan King, doajeni istraživačkog radio-novinarstva, odgovaraju na pitanja šta je slučajnost i kada neki sled događaja možemo pripisati slučajnosti. Uz brojne primere neverovatnih događaja koji su uticali na svetsku istoriju, ali i svedočenja običnih ljudi o neverovatnim iskustvima, razotkriće kada smo sami zaslužni za sve neobično što nam se događa, a kada se u naš život možda ipak umeša i „prst sudbine”.

„Izvanredna studija najneverovatnijih događaja u kosmosu... Prvoklasna knjiga”
Obzerver

„Stotine sjajnih priča koje će vas zabaviti.”
Fokus

„Pametna i zanimljiva knjiga.”
Mejl on sandej

„Izuzetne priče.”
Dejli mejl „Sigurno će vas obliti hladan znoj.” Gud bok gajd


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 299 str.; 978-86-7436-848-0;