knjizara.com
Rešeni zadaci iz programskog jezika C#

Laslo L. Kraus (autor)

Rešeni zadaci iz programskog jezika C#
1650 din
U korpu

Ova zbirka zadataka je pomoćni udžbenik za učenje programiranja na jeziku C#. Zadaci prate gradivo autorove knjige Programski jezik C# sa rešenim zadacima. Zbirka je namenjena za upotrebu u fakultetskoj nastavi ali može da se koristi i za samostalno produbljivanje znanja iz programiranja. Rešenja svih zadataka su potpuna u smislu da priloženi programi mogu da se izvršavaju na računaru.
Pored samih tekstova programa priloženo je samo malo objašnjenja, prvenstveno u obliku slika i formula. Očekuje se da će izvođač nastave dati dodatna usmena objašnjenja slušaocima. Uz malo više napora zadaci mogu da se shvate i samostalno. Uz svaki program

dat je i primer izvršavanja da bi se olakšalo razumevanje rada programa. Kroz zadatke, pored elemenata samog jezika, prikazani su osnovni principi objektno orijentisanog programiranja (sakrivanje podataka, ponovno korišćenje koda, nasleđivanje i polimorfizam) i konkurentnog programiranja (rad s nitima).
Prikazani su i najčešće korišćeni postupci u programiranju: pretraživanje i uređivanje nizova, obrada znakovnih podataka, rad s bitovima, rad s dinamičkim strukturama podataka (kao što su liste i stabla) i obrada datoteka. Posebna pažnja posvećena je i inženjerskim aspektima programiranja: preglednosti, razumljivosti i efikasnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Programski jezik C#
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: Akademska misao; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 278 str.; 978-86-7466-651-7;