knjizara.com
Reči na mom dlanu

Gvinevir Glasferd (autor)

Reči na mom dlanu
rasprodato

U doba kada devojka nižeg društvenog položaja nikako nije mogla biti pismena, pogotovo ne do te mere da razmenjuje pisma s čovekom briljantnog uma kakav je bio Rene Dekart, Helena Jans je izuzetak i retkost, pojava koja svakako mora zagolicati maštu.
Ona radi kod gospodina Sardženta, engleskog trgovca knjigama. Iznenada u Sardžentov dom stiže novi stanar, mesje Dekart. To je onaj Dekart i za njega sve mora biti pripremljeno savršeno i kako mesje zahteva.
Ispis

ujući prva slova i prve reči na svom dlanu, Helena Jans postaje deo malog Dekartovog eksperimenta „da li su žene sposobne da uče“, ali kako napreduje sa umećem pisanja i još više sa umećem crtanja, tako zauzima sve bitnije i sve veće mesto u Dekartovom životu. On je opčinjen i oduševljen svime što nije primećivao u svakodnevnom životu dok mu Helena na to nije počela da skreće pažnju. Njihova dva potpuno razlčita sveta počinju da se prožimaju, a ipak ostaju odvojeni. Helena i Dekart suočiće se sa velikom nesrećom zbog koje će morati da odluče da li je njihova ljubav uopšte moguća.

„Izvanredno pitka i osećajna priča. Usmeravajući misli neočekivanim stazama i razotkrivajući Dekartov svet, Reči na mome dlanu su uistinu divan i zanosan roman.“ LoveReading

„Izvanredan roman koji istovremeno predočava prekrasnu sliku Amsterdama u sedamnaestom veku i konačno dodeljuje Heleni Jans njeno zasluženo mesto u istoriji.“ Foor Books’ Sake

„Sjajna, potpuno nesentimentalna ljubavna priča s nezaboravnom i neodoljivom junakinjom.“ The Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 421 str.; 978-86-521-2337-7;