knjizara.com
Reči blistavosti - I tom

Brendon Sanderson (autor)

Reči blistavosti - I tom
rasprodato

Serijal Arhiva olujne svetlosti započet je romanom Put kraljeva. Sada se u Rečima blistavosti epska saga nastavlja i daje odgovor na mnoga pitanja postavljena u prvom romanu.
Pre šest godina, Ubica u belom, najamnik tajanstvenih Paršendija, ubio je aletskog kralja baš u noći kada se slavio sporazum između ljudi i Paršendija. Tako su aletski visoki kneževi položili Zavet osvete i pošli u rat.
Sada Ubica u belom opet napada vladare širom Rošara, služeći se svojim zagonetnim moćima da osujeti sve telohranitelje i utekne progoniteljima. Njegova glavna meta je visoki knez Dalinar, za kojeg se smatra da poseduje prava moć aletskog prestola. Njegova vodeća u

loga u ratu protiv Paršendija deluje kao dovoljan razlog, ali Ubičin gospodar zapravo ima daleko dublje pobude.
Iako su njegovi neprijatelji očekivali da će bedno nastradati kao vojni rob, Kaladin je uspeo da preživi i postane zapovednik kraljevskih telohranitelja, što je izazvalo polemike jer je to prvi put da se niskorodni „tamnooki“ uspne na tako visok položaj. On sada mora da i kralja i Dalinara čuva kako od svih uobičajenih opasnosti, tako i od Ubice, sve vreme se krišom trudeći da ovlada izvanrednim novim moćima koje su nekako u vezi sa Sil, njegovim častsprenom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 757 str.; 978-86-521-2022-2;