knjizara.com
Razgovori s velikim ekonomistima

D. Pizano (autor)

Razgovori s velikim ekonomistima
rasprodato

RAZGOVORI SA VELIKIM EKONOMISTIMA: Friedrich A. Hayek, John Hicks, Nicholas Kaldor, Leonid V. Kantorovich, Joan Robinson, Paul A. Samuelson, Jan Tinbergen

Ova knjiga okuplja niz dijaloga sa grupom međunarodno renomiranih ekonomista, razgovore vođene s namerom pojašnjavanja savremene ekonomske teorije, njenog trenutnog stanja i razvoja. Sa tim ciljem na umu, nije se raspravljalo samo o opštoj ekonomiji nego i o nekim posebnim doprinosima svakog od ekonomista koji su pristali da učestvuju. Potrebno je napomenuti da je u kontekstu ovako malog dela bilo moguće spomenuti ograničen skup ideja. Bez ob

zira na to, i imajući na umu složenost teme, dijalog – oblik izražavanja koji se u 20. veku retko negovao – procenjen je najboljim istraživačkim mehanizmom.

„Važna i korisna knjiga.”
— P. Samuelson, MIT, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju

„Bitan dodatak literaturi iz ekonomije."
— A. Hirschman, Institut za napredne studije, Princeton, New Jersey

„Čitali ste, učili ili predavali o radu ovih izvanrednih ekonomista. Sada ćete dobiti priliku da ih upoznate. Kroz delo Diega Pizana saznajemo kakav je bio proces njihovog razmišljanja, a ne njihove konačne misli."
— R. Bates, Univerzitet Harvard

„Putem pronicljivih i dobro struktuiranih pitanja kolumbijski ekonomista Diego Pizano uspeva da razotkrije misaone procese pet dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, kao i dvoje ekonomista koji su je mogli dobiti, J. Robinson i N. Kaldora. Ovu knjigu bi trebalo da pročitaju svi naučnici koje zanima istorija ekonomske misli i sve osobe koje zanima ekonomija kao disciplina."
— D. Hueth, Univerzitet u Marylandu

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomska sociologija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 168 str.; 978-953-246-222-7;