knjizara.com
Računovodstvo trgovinskih preduzeća

Radojko Lukić (autor)

Računovodstvo trgovinskih preduzeća
rasprodato

Sadržinom ove knjige obuhvaćeno je sve ono što je karakteristično za problematiku računovodstva trgovinskih preduzeća, a uslovljeno samom prirodom njihovog poslovanja (kupovina i prodaja robe, po pravilu, u neizmenjenom obliku, radi ostvarenja određenog profita kao osnovnog motiva poslovanja, uz maksimalno zadovoljenje potreba potrošača).
Ta materija je obrađena problemski, u svetlu opštih računovodstvenih principa, čije je poznavanje pretpostavka za uspešno rešavanje konkretnih računovodstvenih problema u praksi trgovinskih preduzeća zasnovanoj na važećim zakonskim propisima. Za svaki konkretan

obrađeni trgovinski posao izložena je ukratko njegova suština - tehnika obavljanja, kao pretpostavka za shvatanje računovodstvenog tretmana.Pri svemu tome primenjen je upravljači pristup, tj. akcenat je na "proizvođenju" i korišćenju odgovarajućih podataka, kao informacija, u procesu strategijskog upravljanja trgovinskim preduzećima na principima razvijene tržišne ekonomije.
Ova knjiga u najvećoj meri se razvijala onako kako sam vremenom, proučavajući teoriju i praksu, sticao znanja o određenim problemima računovodstva trgovinskih preduzeća. U ovom obliku knjiga je namenjena studentima ekonomije i svima onima koji se iz određenih razloga interesuju za upoznavanje sa izvesnim problemima računovodstva trgovinskih preduzeća.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjigovodstvo , Računovodstvo , Trgovinske organizacije
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 13. izdanje, 2020; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 744 str.; 978-86-403-1614-9;