knjizara.com
Putopisni dnevnici

Mića Popović (autor)

Putopisni dnevnici
1980 din
Stara cena: 2475 din
U korpu

Čuveni slikar Mića Popović je vodio i ilustrovao dnevnike sa svojih putovanja u periodu od 1971. do 1981. godine. Putovao je u Kinu, Tajland, Indiju, Iran, Meksiko, Španiju i Ameriku i nije insistirao da ti putopisni dnevnici ikada budu objavljeni. Porodica je procenila da bi u povodu desetogodišnjice smrti (decembar 1996 – decembar 2006) bilo lepo na ovakav način obnoviti uspomenu na jednu svestranu autorsku ličnost. Pripremu za objavljivanje i konačnu redakciju rukopisa izvršio je Jovan Popović, sin Miće Popovića.

U ovi

m putopisnim dnevnicima ugledni umetnik se pojavljuje i kao slikar i kao pisac, a čitaoce vodi od epohe drevnih indijskih hramova do izložbi pop-arta i nastupa konceptualnih umetnika u Njujorku početkom osamdetih godina.

Bićemo u prilici da u ovim dnevnicima sa preko dve stotine crteža, osim o likovnoj umetnosti i arhitekturi, čitamo i o geografiji, religiji, politici, istoriji, arheologiji, kulturi ishrane i stanovanja, o sportu, dokolici i saobraćaju...O svemu što sačinjava ljudski život. I sve to kroz vizuru jednog radoznalog, izuzetnog posmatrača.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Slikari
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Geopoetika; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 399 str.; 978-86-6145-415-8;