knjizara.com
Ptolomejeva kapija - Trilogija o Bartimeju 3

Džonatan Straud (autor)

Ptolomejeva kapija - Trilogija o Bartimeju 3
rasprodato

Ptolomejeva kapija”, izvanredan završetak Trilogije o Bartimeju vodi nas na vrtoglavo putovanje kroz vekove i nepoznate svetove.
Tri godine nakon avantura opisanih u „Golemovom oku”, Bartimejeva, Natanijelova i Kitina sudbina prepliću se po poslednji put. Rat i građanski nemiri potresaju čarobnjačku vladu i Natanijelovu karijeru, Kiti otkriva tajne iz Bartimejeve prošlosti koje bi mogle da joj pomognu da zauvek promeni svet, a Bartimeju, nakon godina neprestanog zatočeništva na zemlji, ponestaje snage. Iako pripadaj

u trima zaraćenim stranama, njih troje moraju da se udruže da bi razotkrili zaveru, savladali moćne čarobnjake i suprotstavili se najopasnijoj pretnji u istoriji magije.
Kao i prethodni delovi trilogije, završnica ovog remek-dela pleni pre svega zahvaljujući neodoljivom liku Bartimeja, ali i Straudovom majstorskom propovedanju i veštini da dirljive scene prošara humorom, a akcione scene začini promišljanjem o ljudskoj prirodi. „Ptolomejeva kapija” zaokružuje priču o prijateljstvu, poštenju i čovečnosti, zahvaljujući kojoj je Trilogija o Bartimeju stekla svetsku slavu i brojna priznanja.Trilogija o Bartimeju je prevedena na četrdesetak jezika i dobila je više prestižnih nagrada. Pomenimo samo neke: Boston Globe/Horn Book Honor 2004 (SAD), Lancashire Children"s Book Award 2005 (Velika Britanija), 2004 ALA Notable Book (za "Amajliju iz Samarkanda"), Corine Youth Book Award 2006 (Nemačka), Horn Book Fanfare: Best Book of 2006, 2006 Booklist Editors’ Choice, 2006 Child Magazine Best Book of the Year (za "Ptolomejevu kapiju"), Mythopoeic Fantasy Award for Children"s Literature 2006 (za Trilogiju o Bartimeju).
Uzrast 12+

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Odiseja; 2009; latinica; 20 cm; 473 str.; 978-86-7720-061-9;