knjizara.com
Psihologija za muzičare
razumevanje i sticanje veština

Andreas K. Leman, Robert H. Vudi, Džon E. Sloboda (autor)

Psihologija za muzičare
rasprodato

Cilj knjige je da pruži odgovore na pitanja o psihologiji muzike koja često postavljaju muzičari, psiholozi, pedagozi. Obrađene teme sadrže informacije relevantne za izvođače ili muzičke pedagoge, za studente psihologije, koji žele da saznaju više o muzici i umu, i za sve muzici sklone čitaoce zainteresovane za lični razvoj i širenje saznanja. Knjiga se može koristiti na razne načine, a izvorno je zamišljena kao nastavni udžbenik, a dvanaest poglavlja se mogu obraditi u okviru jednog semestra.
Prvi deo, o u

čenju muzike sadrži poglavlja o muzičkom razvoju, motivaciji i vežbanju, o kontroverznoj raspravi o ulozi talenta, zatim motivacionom pitanju u muzici i o vežbanju kao ključnoj aktivnosti u razvijanju veština.
Drugi deo je o muzičkim veštinama i nabraja veštine koje su deo stvaranja muzike (izražajnost i interpretacija), čitanje i pamćenje, improvizovanje i komponovanje, atu je i deo o suzbijanju izvođačke treme.
Treći deo je o muzičkim ulogama, autori raspravljaju o raznim ulogama koje muzički delatnici mogu igrati kao izvođači, pedagozi, slušaoci i korisnici/ konzumenti muzike.Kako većina ljudi kojima je ova knjiga namenjena nema naučno obrazovanje i ne snalaze se najbolje sa tehničkom terminologijom, autori su razvili načine saopštavanja naučnih nalaza na način koji je muzičarima razumljiv i umestan.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Muzičko vaspitanje
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2012; Broširani povez; latinica; 23 cm; 303 str.; 978-86-86653-73-4;