knjizara.com
Prvih deset godina tugovanja - gubitak deteta
psihološka obrada lične traume

Lidija Stojković (autor)

Prvih deset godina tugovanja - gubitak deteta
2140 din
U korpu

Ovo je knjiga koja se čita u dahu! Ovo je knjiga koja se čita bez daha! Ovo je retko dragocena knjiga! Stilom laka, a sadržajem teška za čitanje… Ovo je knjiga koju je napisao neko ko je izgubio dete. Ovo je knjiga koju je napisao neko ko je psiholog i psihoterapeut. Ovo je zato i knjiga koja na brilijantan način prepliće ove dve uloge vodeći nas kroz vrlo važna stručna znanja o gubitku i tugovanju.
Ovo je knjiga koja je napisana kako bi roditelji koji su izgubili dete saznali više o traumi koja im se desila i procesu koji ih čeka. Ovo je knjiga

koja je napisana kako bi oni videli da nisu sami i dobili, za autorku jednu od najvažnijih poruka: „Meni se desilo isto što i Vama i… ŽIVA SAM“ … Kada je 2010. godine napisala knjigu autorka je zapisala „Sve je više roditelja nad humkama svoje dece“. Ove, 2023. godine kada izlazi novo izdanje, ta rečenica još više stoji i još jače boli… Za sve više (i previše) „roditelja nad humkama“, za „majke i očeve u crnini“, ova će knjiga biti jedinstven i nezamenljiv resurs – kako sama autorka kaže „naš priručnik“.
Ova knjiga ipak nije priručnik samo za njih. Ona je priručnik za sve nas! Svi imamo nekoga koga nema i svi znamo nekoga ko se bori da nastavi život nakon što mu je iz tog istog života otrgnut dragocen deo.
Na kraju čitanja i mi osetimo da smo živi jer osetimo i osvestimo razne emocije kroz koje smo čitajući je prošli, osetimo i posetimo svoje odnose i gubitke, osetimo i veliko nadahnuće i zahvalnost. Nadahnjuje to što je ova knjiga priča o neverovatnoj hrabrosti, borbenosti i snazi!
dr Tijana Mirović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Emocije , Samopomoć , Smrt
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 259 str.; 978-86-89377-57-6;