knjizara.com
Prvi koji umire

Džejms Paterson (autor)

Prvi koji umire
rasprodato

Prvi koji je otišao, briljantan, nov, snažan triler Džejmsa Patersona, majstora zapleta i autora bestselera Poljubi devojke i Prikrade se pauk.
Četiri žene - četiri prijateljice - odlučne su u nastojanju da zaustave zločinca koji hara San Franciskom i ubija tek venčane mlade parove. Svaka od njih čini deo mozaika: Lindzi Bokser - inspektor u policiji San Franciska, Kler Vošbrn - patolog, Džil Bernhart - pomoćnik javnog tužioca i Sindi Tomas - novinarka koja je počela da piše za list San Francisko Kronikl.

Uobiča

jeni načini vođenja istrage ne daju rezultate i ove četiri žene osnivaju Ženski klub za rešavanje ubistava kako bi neometano i nezavisno, pomažući jedna drugoj i zaobilazeći svoje šefove, mogle da istražuju zločine koji potresaju grad. Njihovo savezništvo razvija se i jača. Zajedničkim snagama uspevaju da otkriju najgnusnijeg i najlukavijeg ubicu kakav još nije viđen. Međutim, na opšte zaprepašćenje, ispostavlja se da je sve do čega su došle poražavajuće pogrešno. Prvi koji je otišao obiluje mestima koja čitaocu oduzimaju dah i izazivaju nezaboravne osećaje. Takvo majstorstvo u vođenju radnje je i proslavilo Džejmsa Patersona. Prvi koji je otišao, prvi je u nizu uzbudljivih i senzacionalnih kriminalističkih trilera koji slede.

Džejms Paterson je autor mnogih bestelera rado čitanih u celom svetu. Pomenimo samo nekoliko: po romanima Poljubi devojke i Prikrade se pauk snimljeni su filmovi u kojima glavnu ulogu igra Morgan Friman, zatim Mačka i miš, Džek i Džil, Kada vetar duva, Kolevka i ostalo, Ruže su crvene. Trenutno radi na trećem trileru nove edicije kojoj pripada i Prvi koji je otišao i Druga šansa, kao i na novom romanu o Aleks Kros. Živi na Floridi.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Narodna knjiga - Alfa; 2002; Tvrd povez; latinica; 21 cm.; 376 str.; 86-331-0482-2;