knjizara.com
Propovednik - Do kraja sveta

Gart Enis (autor)

Propovednik - Do kraja sveta
rasprodato

Sveštenik Džesi Kaster, iz jedne teksaške varoši, bio je gotovo ostao bez trunke vere kada se stopio sa bizarnom duhovnom silom po imenu Genezis i poprimio neobične moći. Od tada počinju njegove neobične misije. Pošto je završio Misiju u Teksasu, mladi propovednik sa neverovatnim moćima kreće na sledeće nezaboravno putovanje. Ovoga puta Džesi je u prilici da se razračuna sa svojim davnašnjim zlotvorima. Zato se vraća u grad svog detinjstva Endželvil, koji se tako zove tek da bi se naglasilo koliko ništa zajedničko sa anđelima nema. Naprotiv. Naravno, susret sa b

abom koja ga je u detinjstvu nagonila da proučava Bibliju, onako kako to nijedan vernik ne poima, nije jedina avantura koje ova knjiga nudi...

Scenarista Propovednika Gart Enis ima istinski talenat za pričanje priča: kada mu je stalo do likova o kojima piše u stanju je da učini da i vi doživite isto to. Priče, bilo da su u pitanju prikazi svakodnevnog života ili avanture mišićavih supertipova, teku bez greške, naprosto klize. Enisovi dijalozi spadaju u nešto najbolje što američki strip ima da ponudi.

"Propovednik" je delo koje je umetnost grafičke književnosti podiglo na novi nivo.
Svojim čvrstim stavom o religiji i urbanim ritualima, Propovednik vodi čitaoca u novo carstvo misli.
Propovednik nudi ponešto za svakoga - tu je ljubavna priča, horor, humor, akcija, seks.
Scenarista Gart Enis ima istinski talenat za pričanje priča: kada mu je stalo do likova o kojima piše u stanju je da učini da i vi doživite isto to.
Priče, bilo da su u pitanju prikazi svakodnevnog života ili avanture mišićavih supertipova, teku bez greške, naprosto klize. Enisovi dijalozi spadaju u nešto najbolje što američki strip ima da ponudi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Karikatura , Strip
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Beli Put; 2007; latinica; 26 cm; 255 str.;