knjizara.com
ProfitBrend
kako povećati profitabilnost, pouzdanost i održivost brendova

Nik Vreden, Nora Gaši (autor)

ProfitBrend
2090 din
U korpu

Brendovi umiru bez sposobnosti da deluju precizno, dosledno i odgovorno. Čemu prednjačenje u hiljadu stvari ako se na telefonske pozive ne odgovara kako treba ili se narudžbine ne isporučuju na vreme?
Osiguravanje profitabilnosti, pouzdanosti i održivosti zahteva ProfitBranding ne takve aktuelne trendove kao što su elektronski brendovi ili takozvani ,,nepromenljivi zakoni’’.
ProfitBranding odslikava fundamentalni pomak u brendiranju koji mnogi prepoznaju, ali ga malo ko razume. Nisu više kompanije te koje prodaju. Potrošači su ti koji kupuju. To znači da kompanije moraju da prestanu da se definišu u smislu svojih ponuda (npr. ,,proizvođač a

utomobila’’) i da počnu da se definišu u smislu potrošačke vrednosti (,,mobilno, interaktivno i zabavno okruženje’’).
ProfitBranding predstavlja inovativni, sveobuhvatni pristup građenju brenda. On odražava integrisanje – ili fuziju – tradicionalnog marketinga sa tehnologijom, merenjem i poslovanjem. On spaja zahteve kupaca i organizacione sposobnosti da bi proizveo vrednost. Brendiranje nabavke i brendiranje zadržavanja se međusobno dopunjuju. Onlajn i oflajn brendiranje su isprepletani. Zaposleni i menadžeri se fokusiraju na iste ciljeve kupaca. Kao rezultat toga, ProfitBranding uspostavlja strategije za potrošačku privredu današnjice i privredu potražnje na pomolu, gradi profitabilne odnose sa kupcima i omogućava upravljanje brendom i rast zasnovan na podacima, a ne na mišljenju.
Izvadite svoje digitrone. Vreme je da započnete sa ProfitBrendingom

Naučio sam mnogo čitajući ProfitBrend. Ova knjiga sjajno obavlja posao u pokazivanju načina na koji kompanije mogu biti na dobitku praćenjem profitabilnosti pojedinačnih kupaca, a ne jednostavno zasnivanjem svojih strategija na zbirnim merama kao što su prodaja i tržišni udeo.
-Filip Kotler (Philip Kotler), uvaženi profesor međunarodnog marketinga SC Johnson & Son, Škola za menadžment Kellogg, Severozapadni univerzitet

Tim rukovodilaca koji može da izvuče veću korist iz svog ulaganja u brend može da obezbedi nedostižnu prednost nad konkurentima. ProfitBrand pokazuje kako pametnije uložiti u građenje i eksploataciju brenda od konkurenata i požnjeti finansijske plodove.
-Džordž Stok (George Stalk), viši potpredsednik, The Boston Consulting Group

„Konačno, strateški pogled na brendove i brendiranje. Objašnjava i ilustruje na menadžerskom nivou zašto, kako i sa kojom vrednošću brendovi mogu da izgrade vrednost akcija.
-Donald E. Šulc (Donald E. Schultz), profesor integrisanih marketinških komunikacija (penzionisan u službi), Severozapadni univerzitet

Fino strukturirana... prezentuje uverljive argumente... zaokuplja... tera na razmišljanje.
-BrandRepublic

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Brend
Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: ASEE; 2009; latinica; 25 cm; 304 str.; 978-86-7668-085-6;