knjizara.com
Profesionalne tajne stripa

Ervin Rustemagić (autor)

Profesionalne tajne stripa
rasprodato

Prvo izdanje ove knjige, namenjene strip autorima, izdavačima, ali i svim ljubiteljima stripa, koji žele da se upoznaju sa procesom nastanka stripa i "profesionalnim tajnama" stripa, doživelo je ukupno sedam izdanja i prodato u tiražu od 7000 primeraka.

Novo, prerađeno i dopunjeno izdanje ove knjige, koje je pred nama, objavljeno je 2011. godine, sadrži pet celina. Prvi se odnosi na 40 godina postojanja SAF-a (agencija za prodaju autorskih prava na stripove) i revije Strip Art, nagrađene nagradom Yellow Kid kao najbolja strip revija na svetu 1984. godine. Sledi

poglavlje "U nedostatku prašnjave arhive" bogato ilustrovano sa više od 60 fotografija i crteža. Treći deo knjige čini originalni tekst objavljen u prvom izdanju 1974. godine. Naredno poglavlje - Nove tajne stripa, govori o naprednim tehnikama i metodama rada na stripu i njegovoj pripremi za štampu, kao i brojne korisne savete za strip autore. Knjiga se završava poglavljem Kako učiti od drugih, gde osam eminentnih strip autora govori o svom radu na stripu - Herman, Alfonso Font, Joe Kubert, Eduardo Risso, Martin Lodewijk, Sergio Bleda, Roberto Totaro i Carlos Trillo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Rosencrantz; 2015; Tvrd povez; latinica; 144 str.;