knjizara.com
Priručnik za samolečenje XXI veka

Genadij Petrovič Malahov (autor)

Priručnik za samolečenje XXI veka
rasprodato

Ova knjiga je namenjena onima, koji žele da budu kompletna, zdrava ličnost. Pre svega hoću da vam objasnim, moji uvaženi čitaoci, zašto sam ovu knjigu nazvao

U ovoj knjizi nisu dati samo recepti za lečenje jedne ili druge bolesti, već je ukazano i na uzroke njenog nastajanja, osobenosti bolesti, putevi izlečenja, a navedeni su i primeri iz prakse. Mnoge teme su razmotrene na osnovu pisama čitalaca, dati su odgovori na pitanja, komentari i objašnjenja.

Upravo zato knjiga počinje s pitanjima koja ste mi postavili u pismima. Nadam se da će vam odgovori na ta pitanja pomoći u samoozdravljenju. Takođe se tru

dim da detaljnije razjasnim pitanja i teme, bez čijeg poznavanja ne možete pristupiti samolečenju.

Naravno, ne apelujem na vas da se slepo pridržavate recepata i preporuka navedenih u ovoj knjizi. Ne mogu biti iste preporuke za sve ljude jer se ljudi međusobno razlikuju. Obim lekovitih sredstava, terapija i tome slično, koji je naveden u knjizi, ne odgovara za sve ljude. Vaš zadatak je da na sebi fleksibilno primenjujete preporuke za lečenje, imajući u vidu individualnu konstituciju, uzrast, godišnje doba, kao i procese koji se dešavaju u prirodi. Uzimajući u obzir sve to pomoći će vam da stvorite vlastiti sistem lečenja. U tom sistemu ne sme biti mesta nikakvim drugim sistemima i metodima.

Zadržimo se na načinu izlaganja materijala u poglavlju o bolestima. Na početku izlažem osnovne podatke o najrasprostranjenijim oboljenjima, o tome kako sami sebi možete pomoći, šta pri tome treba uzeti u obzir, a da sebi ne nasete štetu; ukazujem na uzroke nastanka oboljenja, predlažem recepte za lečenje, navodim dopunske savete i preporuke, između ostalog i iz iskustva narodne medicine.

Određena pažnja je poklonjena i danas tako popularnim i uistinu lekovitim biljkama, kao što su mrazovnjak (Helleborus caucasicum), pelen, lovorov list i druge, kao i njihova lekovita svojstva. U navedenom poglavlju naći ćete sve o tome kako ih pravilno primenjivati i kod kojih oboljenja, kao i recepte smeša i način primene.

Značajno mesto u knjizi dato je informaciji o sprovođenju zdravstvenih mera. Jer bez pravilnog shvatanja, na primer, kako i kada primeniti terapiju čišćenja ili šta je to "mrtva", "živa" ili protijeva voda i drugo, ne možete kvalitetno primenjivati recepte iz knjige.

Trudio sam se da uzmem u obzir sve nijanse da se za vreme vežbi po Priručniku za samolečenje kod vas ne pojave nikakve sumnje i pitanja, da vam proces samoozdravljenja (samolečenja) donese radost sticanjem zdravlja.

Ukoliko želite da živite dugo i da ne bolujete, koristite se receptima i savetima iz knjige Samoizlečenje u XIX veku, izađite na put ozdravljenja i njime koračajte s optimizmom i nadahnućem. Želim vam zdravlja, dragi moji čitaoci!"

Genadij Petrovič Malahov

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bolesti , Lečenje , Terapija (lečenje)
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Prometej - Zemun; 2. izdanje, 2010; latinica; 21 cm; 381 str.; 86-82363-71-2;