knjizara.com
Primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropska unija - Srbija

Vesela Ćurković, Budimir Stakić (autor)

Primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropska unija - Srbija
rasprodato

Knjiga predstavlja jedinstveni priručnik te vrste iz navedene oblasti i ima devet delova.
Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju se regulišu skoro svi aspekti međusobnih odnosa između Srbije i EU, a iznad svega međusobni ekonomski odnosi. Sporazumom Srbija postaje država pridružena EU, sa jasnom perspektivom članstva u EU.

Ova knjiga je strukturirana kao prikaz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa konkretnim upućivanjem na relevantne delove Sporazuma, pre svega na to kako će, konkretno, uticati puna primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju na Srbiju, kao i efekte dosadašnje jednostrane primene Sporazuma. Takođe, u rad

u je objašnjeno kako je potpisivanje ove vrste sporazuma uticalo na zemlje koje su ga potpisale pre nas, kako bi na njihovom primeru naučili kako najbolje iskoristiti prilike koje su nam omogućene primenom Sporazuma, kao i njegove prednosti i, eventualno, mane.

Knjiga je namenjena, pre svega, privrednim subjektima koji posluju sa partnerima iz Evropske unije: proizvođačima, izvoznicima i uvoznicima, bankarima, transporterima i špediterima i drugim učesnicima u obavljanju bilo kojih aktivnosti u sektoru robe, usluga, kapitala ili intelektualne svojine. Isto tako može poslužiti i drugim licima naučne i stručne javnosti, a mogu je koristiti i organi lokalne samouprave (opštine i gradovi), kao kandidati potencijalnih projekata koji bi se finansirali iz pretpristupnih fondova EU.

Na osnovu izloženog, iskreno preporučujemo da što pre obezbedite primerak ovog izuzetno kvalitetnog, stručnog i korisnog priručnika, kako bi što bolje upoznali regulativu Evropsku unije, što je strateško opredelenje Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Evropska unija , Integracija
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Poslovni biro; 2010; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 196 str.; 978-86-7889-381-0;