knjizara.com
Prijevara u financijskim izvještajima

Richard Riley, Zabihollah Rezaee (autor)

Prijevara u financijskim izvještajima
rasprodato

U ovom novom veku, prevara u finansijskim izveštajima je sve više postala ozbiljan problem za poslovanje, državu i investitore. Ustvari, problem preti da potkopa poverenja tržišta kapitala i korporativnih vođa. Posebno teško su pogođeni revizori zbog svoje nesposobnosti da otkriju prevaru velikih razmera. Novčane štete i sudske nagodbe vredne više stotina miliona dolara na teret revizorskih firmi postale su uobičajne, a jedna od najvećih revizorskih firmi, Arthur Andersen, u potpunosti je nestala.
Sa prakti

čnim alatima i tehnikama za izvršavanje odgovornosti protiv prevara, ova knjiga je jedini izvor koji će vam trebati da prepoznate prve upozoravajuće znakove lošeg finansijskog postupanja, a i praktičan je vodič u njegovom sprečavanju.
Sada potpuno ažurirana i puna najnovijih primjera, Prijevara u financijskim izvještajima, drugo izdanje ne samo da objašnjava razumljivim jezikom kako se čine finansijske spletke, već takođe nudi vredan savet kako ih sprečiti i otkriti. Drugo izdanje posebno je pisano imajući na umu javne kompanije – i opremljeno je vodičem organizacija koje postavljaju standarde poput PCAOB, AICPA i SEC, davajući teoretske i praktične savete koji su idealni za vas – bili vi menadžer ili revizor – kako bi vam pomogli da prepoznate i zaustavite prevaru u finansijskim izveštajima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računarstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 2014; Broširani povez; latinica; 22 cm; 365 str.; 978-953-246-144-2;